E Twinning Projesi

"KLASİK OKUMALAR FANTASTİK ÇİZİMLER"

20.02.2024 32

Okullarda öğrencilerimize aşılayacağımız önemli hedeflerden biri de okuma alışkanlığıdır. Okumak, Türkçe derslerinin sadece bir gereği değil, her alanda ilk adımdır. Okuma, anlama, yorumlama, akıl yürütme becerilerinin temelini oluşturur. Okumanın öneminin daha çok anlaşıldığı bu dönemde öğrencilere klasik eserleri nasıl sevdirebiliriz fikriyle ortaya çıkan projemiz, hem klasik eserleri okumalarını sağlamayı hem de öğrencilerin çizimleriyle keyifli hale getirip hayata döndürmeyi amaçlıyor. Proje, öğrencilerin okuma, yorumlama, kendini ifade etme, el becerilerini geliştirme, hayal gücünü kullanma, yenilikçilik, teknolojiyi kullanma ve iş birliği içinde çalışma gibi beceri ve öğrenme eğilimlerini içeren 21. yüzyıl becerilerini erken yaşta edinmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Özetle, öğrencilerimiz sadece kitap okumaktan zevk almayacak, aynı zamanda kendilerini ifade etmenin yaratıcı yollarını da deneyimleyeceklerdir.