Rehberlik Servisi Nedir?

Rehberlik Servisi Nedir?

REHBERLİK SERVİSİ NEDİR?

20.02.2024 33

Psikolojik Danışma ve Rehberlik;okulda başarı ve akademik gelişme ,bireysel ve toplumsal ilişkiler, kişisel, eğitsel ve mesleki gelişim alanlarında grupla veya bireysel olarak öğrencilere, bireysel farkındalıklarını arttırmaya yönelik, karşılaştıkları sorunları gidermelerinde sistemli , profesyonel bir destek süreci ve hizmetidir.

Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.

Bu özelliklere sahip bireyler yetiştirmek için okullarda rehberlik servisleri, öğretmenler ve aileler sürekli iletişim halinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli ve bunu yaparken de bireyi merkeze alan yaklaşım tarzını benimsemelidirler.

 

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ OLARAK;

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, çocuklarımızın kendi potansiyellerini kullanırken çevresiyle mutlu ve uyum içinde ilişkiler kurmasına yardımcı olan profesyonel bir süreçtir. Öğrencilerimizin yaşadığı eğitim öğretim ortamına uyum sağlayabilmesi, kendilerini tanıyabilmeleri, kabul etmeleri, sağlıklı kararlar alabilmeleri, kendilerini açık ve net bir şekilde ifade edebilmesinin sağlanması ve yeteneklerinin fark edebileceği ortamların oluşturulması, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların yapılması Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık birimimizce sürdürülmektedir.

Bireysel, mesleki ve eğitsel psikolojik danışma ve rehberlik çalışmaları; bireysel görüşmeler, grup çalışmaları, geziler, bültenler, seminerler, hizmet içi eğitim çalışmaları, bilgilendirme toplantıları, test ve envanter uygulamaları aracılığıyla yapılmaktadır.